WOEF! op Facebook

WOEF!hondenuitlaatservice is ook te volgen op Facebook. Op deze pagina vind U een overzicht van de laatst geplaatste berichten, foto’s en filmpjes.

WOEF!hondenuitlaatservice

WOEF!Hondenuitlaatservice is een vrij exclusieve hondenuitlaatdienst voor de regio Amstelveen. WOEF!Hondenuitlaatservice onderscheidt zich van andere uitlaatdiensten door met kleine groepen van maximaal 5 honden te wandelen. Hierdoor krijgt elke hond de aandacht die hij/zij verdient. Tijdens de wandeling kan uw hond lekker samen met andere honden ravotten en genieten van zijn "hondenleven''.
WOEF!hondenuitlaatservice
WOEF!hondenuitlaatservice
Zojuist even uitgerekend wat de Coronacrisis tot nu toe aan omzet heeft gekost.... pak 'm beet zo'n slordige €37,50(!!!)

De afgelopen 4 tropische dagen kostte WOEF! een kleine €650 aan omzet! 😵😵😵🌡
WOEF!hondenuitlaatservice
WOEF!hondenuitlaatservice
Warm, warmer....WOEF! Vandaag en de rest van de week houden we ons aan het hitteplan! Rustige wandelingen in het schaduwrijke Amsterdamse bos tot het middaguur en de late middagwandeling zijn gecanceld ivm de hoge temperaturen ☀️🌡🔥😎🐾 #amsterdamsebos #Amstelveen #WOEF
WOEF!hondenuitlaatservice
WOEF!hondenuitlaatservice
WOEF!hondenuitlaatservice
WOEF!hondenuitlaatservice & het warme weer☀️🌞☀️

Deze hele week worden er weer hoge temperaturen🌡 aangeven, een reden voor mij om een keer duidelijk uit te leggen waarom ik op deze dagen overga op een 🌴tropenrooster🌴 met 🔥hitteplan🔥en adviseer om honden boven de 30graden indien mogelijk zoveel mogelijk thuis te laten.

Niet vanwege het niet willen lopen omdat het voor mijzelf ook warm is en ik liever op het strand zit maar vanwege de grote gevaren die hitte voor honden met zich mee kunnen brengen.

Honden hebben niet zoals mensen de mogelijkheid om hun warmte via zweten kwijt te raken. Zij kunnen dit alleen via hijgen en via de voetzolen. Hun vermogen om overtollige warmte af te voeren is dus beperkt. Bij een extreem hoge lichaamstemperatuur bestaat het gevaar van stolling van lichaamseiwitten die tot onomkeerbare beschadigingen kunnen leiden, vergelijk het maar met het koken van een ei.

Wanneer de lichaamstemperatuur van een hond 42°C bereikt, wordt het bloed stroperig en kan het niet goed meer worden rondgepompt met alle gevolgen van dien.

Het vervoeren van de honden in de auto bij hoge temperaturen kan rampzalige gevolgen hebben. Zelfs als de auto in de schaduw staat en voorzien is van een professioneel ventilatiesysteem of als de ramen openstaan wordt het binnen al snel ondragelijk warm en benauwd.

Staat de auto in de volle zon dan is het helemaal snel gebeurd. De auto wordt een broeikas. Hijgen zal nu onvoldoende zijn om af te koelen en al snel zal de lichaamstemperatuur van de honden oplopen tot een gevaarlijke hoogte. Indien de honden niet op tijd kunnen afkoelen bestaat het gevaar dat ze schade aan hersenen en andere organen kunnen oplopen of kunnen overlijden.

Tijdens de hondenuitlaatservice worden de honden natuurlijk een voor een opgehaald wat betekend dat er tijdens het ophalen van de honden, er andere honden in de auto moeten wachten. Helaas is er dan ook niet altijd de mogelijkheid om te parkeren in de schaduw.

Bij sommige adressen kun je voor de deur parkeren en op andere adressen is dit iets verder weg waardoor de honden dus nog iets langer moeten wachten.
Dit wachten brengt dan dus een groot risico met zich mee op hete zomerdagen.

Zwemmen met warm weer

Ook het zwemmen tijdens deze hoge temperaturen is niet zonder risico. Doordat de honden afkoelen hebben ze zelf niet in de gaten hoe warm dat het is en doen snel meer dan goed voor ze is.

Zwemmen op zich voor de afkoeling is prima maar een natte hond in de volle zon kan ook in de problemen komen door het broeien van de natte vacht of kortharige honden die kunnen verbranden.

WOEF!hondenuitlaatservice is professioneel in het uitlaten van honden. Daarom is het voor mij belangrijk te denken in het belang van de honden, ook al wil dit helaas zeggen dat ik daarmee sommige wandelingen moeten cancelen of overgaan op individueel uitlaten. Ik doe de honden écht geen plezier ze in een bloedhete auto te laten stappen.

#WOEF #Amstelveen #amsterdamsebos #hitteplan
WOEF!hondenuitlaatservice
WOEF!hondenuitlaatservice
Hallo WOEFers,
Ik heb jullie hulp nodig. Ik vraag dat niet alleen voor mijzelf maar voor alle andere hondeneigenaren die het fijn vinden om in het Amsterdamse bos te wandelen met hun hond(en).
De gemeente Amsterdam (eigenaar en beheerder van het Amsterdamse bos) is van plan het bos anders in te delen waarbij er weinig tot geen ruimte overblijft om fijn met je hond(en) los van de lijn door het bos te wandelen/fietsen. En dat is nou juist de reden waarom we graag naar het bos gaan met onze hond(en). Daarnaast gaat de gemeente ook totaal voorbij aan de belangen van de hondenuitlaatdiensten en hun klanten.
Het nieuwe Bosplan 2020-2030 (zie bijlage) is nog ter inzage wat betekent dat we nog steeds bezwaar kunnen maken. En daar heb ik jullie hulp bij nodig.

Op de website van het Amsterdamse bos kun je je mening kwijt over de nieuwe plannen. Klik daar op de blauwe knop en geef je ongezouten mening en vergeet niet WOEF!hondenuitlaatservice te vermelden.
Link Amsterdamse bos:
https://www.amsterdamsebos.nl/nieuws-0/2020/bosplan-2020-2030-ter-inzage/

Omdat de plannen nog niet volledig zijn en er inmiddels wél al veel verzet tegen deze plannen is, is er dus ook al een petitie opgesteld die ondertekend kan worden (alle beetjes helpen!)
Link petitie:
https://petities.nl/petitions/laat-het-amsterdamse-bos-met-rust?locale=nl

Ik heb mijn mening al gegeven en de petitie ondertekend. Help mee zodat we straks nog steeds los het bos in mogen! Alvast enorm bedankt!!
WOEF!hondenuitlaatservice
WOEF!hondenuitlaatservice
De 4de WOEF!mobiel op 2 ton gezet... hatseflatz!
WOEF!hondenuitlaatservice
WOEF!hondenuitlaatservice